Bedrijven kunnen Ech nie zonder!

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, het is overal! Er worden tegenwoordig zelfs horloges gemaakt waarop je de berichten van je telefoon kunt lezen om maar even een voorbeeld te noemen. Wij zijn de afgelopen jaren zo gewent geraakt aan mediale communicatie dat er een zekere verschuiving is ontstaan in de (marketing) communicatie.

Dankzij social media zijn er meer mogelijkheden ontstaan om de consument te bereiken, maar er zijn ook meer mogelijkheden ontstaan om de stem van de consument te laten horen. Zo kan  de consument zich niet alleen meer laten horen via de mail of telefonisch, maar ook via social media ( twitter, facebook etc.) heeft de consument een actievere rol gekregen.

Een voordeel van social media voor de bedrijven is dat de consument zich eenvoudiger kan laten horen, en daardoor bijvoorbeeld de drempel om een klacht in te dienen lager wordt. Zo zal een eenvoudig unaniem klacht-berichtje via facebook sneller en efficiënter kunnen zijn dan een formele klacht brief/mail. Als ik een klacht via facebook zou versturen, en veel mensen zijn het er mee eens ( ze liken het ) dan maakt dit meer indruk en zal er sneller gereageerd worden door het bedrijf, dan bij een formele klacht brief/mail.

Een ander voordeel van de sociale media, is dat er bedrijven zich makkelijker kunnen promoten. Daarbij praten consumenten  graag openbaar over een product waar ze erg tevreden over zijn. Om even een voorbeeld te noemen , de hagtags  ‪#‎schoenfie ‪#‎shoefie etc. met daarbij een foto van hun favoriete nike’s , is kostenloze reclame voor nike!

De sociale media is zeker gunstig voor bedrijven !

Door: Jochem pastoor

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s