What the F*stival.

2014 is wel het jaar van de Festivalletjes, Een leuke trend als je het mij vraagt. Deze zomer is de vraag : “welke festivalletjes ga je of heb je al gepakt deze zomer?” vele malen populairder dan de vraag: “Ben je nog op vakantie geweest van de zomer?”  Doordat festivals vergeleken met zon vakanties naar het zuiden vele male goedkoper zijn, word de keuze om een festival zomer te houden snel gemaakt. Maximaal een paar uurtjes reizen naar je camping, last minute beslissen of je gaat, en gezellig met een grote groep gaan. Allemaal voordelen die het toch wel aangenaam maken. Voor de arme studenten onder ons is er tussen door wel weer mogelijk om geld te verdienen voor het volgende festival, prima trend als je het zo op een rijtje zet.

Helemaal hip dus zo’n festival, even wat anders als die plaatselijke uitgaansgelegenheden die je de rest van het jaar al ziet. Je maakt nieuwe (festival)vrienden waar je een top tijd hebt, en op andere festivals ook weer tegen komt. Een hele community van festivalgangers verzamel je om je heen en je wilt dus eigenlijk naar zo veel mogelijk festivals gaan om niks te missen. Je legt alles vast op beeld en post dat vervolgens weer op je sociale media, zodat iedereen kan zien hoe leuk je het hebt gehad. Ook dat mensen er naar je ervaring vragen voelt goed, waarop jij al je avonturen weer kan vertellen.

Dan heb je natuurlijk de “ik-spaar-al-me-festival-bandjes” hype. Mensen die al hun bandjes om hun armen laten zitten zodat ze kunnen aantonen dat ze echt wel goede festivalgangers zijn. De festivalveteranen als je het mij vraagt. Zij hebben boekdelen vol aan verhalen klaar liggen aan wat zei allemaal al hebben mee gemaakt op festival gebied. Wat natuurlijk ook wel aardig stoer is om te vertellen.

Kortom een aardige trend die festivals

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s