J-Blog Trends in de wereld van nu

Er zijn veel verschillende trends op de wereld.  Een trend heeft altijd met maatschappelijke leefomstandigheden te maken. Een trend brengt vaak de oplossing voor een probleem. Maar soms heeft het ook geen toevoeging.

Er is om de trends onder te verdelen een trendpiramide. Deze brengt de verschillen van de trends in beeld. De drie niveaus zijn: mega, meso en micro. Het begint bij de mega trend deze brengt de meso trend en vanuit de meso trend is de micro trend ontstaan.

Ik zal de 3 niveaus in het kort uitleggen. Om te beginnen bij de megatrend zet zich in voor de maatschappij. Deze trend is vooral gericht op het denken aan de medemens.

Voorbeeld 1  : Een nog voor velen onbekende organisatie : Kick for hope. Kick for hope is begonnen als een event van en voor vechtsporters maar is verder toegankelijk voor iedereen die zich op een sportieve manier in wil zetten voor KWF. Met Kick for Hope proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Met dit geld wordt wetenschappelijk onderzoek naar kankerbestrijding mogelijk gemaakt. Op deze wijze ‘vechten’ we dus tegen kanker en de slogan ‘Vecht tegen kanker’ verwoordt dit.

Voorbeeld 2:

Pink Ribbon is ieder jaar weer bekend onder de Nederlandse vrouwen. Zo is het ondertussen al een bekend merk geworden. Dat tegelijk vrouwen met borstkanker helpt. Vrouwen die zich inzetten voor vrouwen met borstkanker.

Voorbeeld 3:

KNGF zet zich als merk in om nog meer blinde geleiden honden goed op te kunnen leiden. Hierdoor kunnen nog meer mensen beter leven met een trouwe viervoeter aan hun zijn.

Dan is er  nog de meso trend deze trend heeft factoren die niet direct maar wel indirect op de omgeving kan inspelen. Een meso trend is bijvoorbeeld het ontwerpen van je eigen schoenen waar Nike al een paar jaar terug mee begonnen is. Deze trend is nu nog steeds bezig.

En als laatste de micro trend deze zal de meeste het bekendst voorkomen. Het zijn bijvoorbeeld de trends die opduiken en meestal maar een paar jaar geliefd blijven.Zoals bijvoorbeeld Crocs, Harem broeken en nu vooral bekend onder de jeugd de Loombandjes. Het duikt opeens op maar zoals het opduikt verdwijnt het ook langzaam aan weer.

Welke trend houd jou bezig?

Blogger: Jacky Tegelaar

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s