Storytelling: #Kornuit, verrassend fris pils!

Story telling,

Ik heb als voorbeeld genomen de spotje Grolsch kornuit, verrassend fris pils!

Deze reclame spot begint met een klassiek muziekje en wat ambachtelijke beelden, vervolgens zie je een getatoeëerde arm die niet echt bij de vorige beelden past en dan kickt ook de muziek in van een wat stoerder imago en nieuwer imago precies wat Grolsch wilt dat je denkt.

Het verhaal gaat dus over een nieuw pils van Grolsch wat word geïntroduceerd als een verrassend fris en nieuw. Maar bij dat nieuwe pils komt meer kijken, in de spot zie je allemaal jonge gasten die met passie met hun vak bezig zijn. Maar wel op hun eigen manier. Dit nieuwe imago probeert Grolsch over te brengen naar de doel groep, Dus ben jij jong en innoverend bezig? Drink dan dit nieuwe pils!

In de spot zelf zijn een stel jonge gasten te zien, die lijken goed met elkaar bevriend te zijn, ze zijn trots op hun product. Hun rol is om het nieuwe jonge imago te versterken. Je ziet hun en denkt bij jezelf zo die hebben dat wel even goed voor elkaar, ze zien er goed uit. Laat ik dat nieuwe pils ook maar eens gaan drinken, want misschien word ik ook wel zo als hun.

In het laatste shot word de zin en ook de slogan getoond: “#Kornuit. Verrassend fris pils!” Nou hoef je geen rocket science gestudeerd te hebben om te weten dat de hashtag verwijst naar de Social media Twitter, Instagram, Facebook en ga zo maar door. Ze stimuleren je hier dus om daar dan ook over te gaan posten, waardoor kornuit gratis meer naamsbekendheid krijgt.

Daarnaast heeft kornuit ook in samenwerking met 22tracks de :22 sessions x #kornuit gedaan. Daar behaalde ze ook meer naamsbekendheid mee. Ze interviewde opkomende artiesten die op http://www.22tracks.com ook te beluisteren zijn. in deze interviews zijn er lekkere sfeer beelden te zien die het jonge en coole imago van kornuit alleen maar sterker maken.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s