Betoog invloed social media

Hoe kan het toch dat social media zo een grote rol is gaan spelen op de marketing communicatie? Het is zelfs zo’n grote rol gaan spelen dat je wel aan social media moet gaan doen als nieuw bedrijf. Als jij net een nieuw bedrijf hebt wordt er al gelijk gevraagd door andere mensen of jij al een facebook pagina hebt over je bedrijf. Facebook is tegenwoordig niet alleen maar iets voor personen, er zijn ook enorm veel bedrijfspagina’s. Wat is daar de reden van?

De reden dat het zo belangrijk is om social media te gebruiken als bedrijf heeft er mee te maken dat het zo belangrijk is geworden om maar constant “online” te zijn. Iedereen heeft wel een twitter tijd gehad of een tijdje heel veel op facebook gezeten. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar dat heb je overal. Maar als iedereen zoveel op social media zit is het belangrijk om daar op in te spelen. Het is belangrijk om je doelgroep te bereiken via het medium wat zij gebruiken. Als jij een kleding winkel hebt is het best wel heel handig om via facebook reclame te maken over jou acties of over jou assortiment. Het leven is nu met social media. Als je opstaat kijk je even snel op je facebook tijdlijn of er nog een leuke nieuwe post is. Daarna twitter je even dat je wat gaat ontbijten of dat je onderweg bent naar je werk. De meest bedrijven hebben zelfs een eigen twitter account om te laten weten waar ze mee bezig zijn en om iedereen op de hoogte te houden. Er is ook een platform ontstaan speciaal voor het bedrijfsleven, namelijk linkedin. Je kan daar je eigen bedrijfsprofiel op aanmaken en zo kan jij dus met zakenrelaties in aanraking komen.

Het moet er dus zijn bij de marketing communicatie, als je niet op social media inspeelt heb je het niet in je om een goed bedrijf op te starten.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Betoog invloed social media

  1. ppnmk says:

    Tof stuk! Inderdaad moeilijk om in deze tijd een bedrijf te starten zonder online platform. Zijn er nog bedrijven die zonder kunnen?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s