De Bio-trend, op weg naar een mega trend?

Wat zijn trends eigenlijk?
Trends zijn ontwikkelingen uit het verleden, die je in het heden kunt zien en die in de toekomst waarschijnlijk doorgaan. Een voorbeeld: sneakers. Sneaker waren er 50 jaar geleden, zijn er nu nog steeds en zal je waarschijnlijk over 50 jaar nog zien. Er zijn drie soorten trends: mega trend (10 – 30 jaar), maxi trend (5 – 10 jaar) en micro trend (0 – 5 jaar).

Een Trend die mij erg aanspreekt is de Bio-Trend. Eten is altijd wel een dingetje geweest onder de mensen. Van het ene dieet sprongen mensen over naar het andere dieet. Van die ene maagklacht, naar een darmklacht.  Tegenwoordig zijn mensen erachter gekomen dat wat ze naar binnenschuiven helemaal niet gezond is.

Tegenwoordig zijn mensen er steeds meer van bewust wat ze nou eigenlijk eten. Er komen hierdoor steeds meer bio-producten in de winkels te liggen en er komen steeds meer bio-winkels bij. Een welbekende bio-supermarkt is Eco Plaza. Ook worden er meer acties gehouden voor de bio-industrie door bijvoorbeeld posters en reclames over plofkippen. De prijs van Speltmeel is afgelopen jaar verdubbelt doordat steeds meer mensen inzien dat tarwe helemaal niet gezond is.
Kijk eens op Bol.com naar de populairste boeken, daar zal je steeds meer boeken over gezond eten vinden i.p.v. dieetboeken. Steeds meer producenten moeten er rekening mee houden dat hun producten aan een aantal eisen moet voldoen. Dit maakt het natuurlijk lastiger en duurder voor de producent, maar krijgen hierdoor langzaam wel meer klanten.

Deze trend is afgelopen jaar steeds opvallender geworden en ik denk dat deze trend steeds populairder word en dus steeds meer gaat opvallen. Momenteel zit deze trend nog in het beginstadium maar ik denk dat dit wel eens een mega trend gaat worden! Wat vinden jullie van deze trend? Eten jullie ook steeds bewuster of kijken jullie er nog niet naar om?

Lara Uittenhout

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s