Een paar gezonde trends

Er is veel veranderd op het gebied van voeding en gezondheid laatste jaren. Daarom heb ik de trend gekozen: gezond leven! Het is een echte trend waar veel mensen mee aan doen. (Ik zelf wil er ook wel alleen chocola is zo lekker :))

Steeds meer Nederlanders willen hun eetpatroon verbeteren: 41% wil gezonder eten. Tegelijk vindt 43% van de consumenten het moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Nederlanders hebben meer dan in het verleden behoefte aan informatie over gezonde en minder gezonde producten. Bijna driekwart van de consumenten vindt het belangrijk dat fabrikanten voedingsmiddelen gezonder maken; zij vinden dat bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden en soepen minder zout kunnen. Maar liefst 2 op de 3 Nederlanders is ook bereid om iets meer te betalen voor een gezonder product. Dit blijkt uit het nieuwe onderzoek ‘Dagelijks eten’, uitgevoerd onder ruim 2200 consumenten door GfK in opdracht van het Voedingscentrum.

De trend gezond leven is eigenlijk een maxitrend en onder deze trend zijn weer kleinere microtrends. Ik ga een aantal voorbeelden hierbij geven en kort toelichten.

Het nieuwe eten, ik denk dat het wel duidelijk is dat we allemaal klaar zijn met diëten, want ze werken niet. Daar zijn we eindelijk achter gekomen. Het draait vooral om leefstijl verandering en dat kan een dieet niet voor elkaar krijgen.

Fruitsappen, ze zijn niet meer weg te denken bijna uit ons dagelijkse eetpatroon, ze zijn overal verkrijgbaar, bij de supermarkt maar ook onderweg of bij broodjeszaken. Er zijn zelfs sapbars waar je dagelijks terecht kan. Het is niet alleen ontzettend gezond maar ook ontzettend lekker!

Ook zijn er veel fitness apps op dit moment, ze zijn aan een grote opmars bezig alhoewel personal trainers het nog steeds erg goed doen. Het is heel handig, de meeste zijn gratis en in combinatie met praktische telefoonhouder. Alles wordt gemeten en bijgehouden. Praktisch en simpel in verbruik.

Als laatste wil ik het nog even hebben over mediteren. Dit voorbeeld is de beste manier om snel tot jezelf te komen en je batterij weer op te laden. het geeft je energie en maakt je geestelijk en lichamelijk sterker en zelfverzekerder. In het Verre Oosten werd hiervan al eeuwenlang gebruik gemaakt en nu begint het langzamerhand ook bij ons door te dringen.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s