Groeiende trend: superfood!

Steeds meer mensen zijn er mee bezig: gezond eten. Dit wordt voornamelijk gedaan door het eten van ‘superfood’. Lijnzaad, gojibessen, en hennepzaad, klinkt niet allemaal even lekker, maar toch erg populair.

Superfoods zouden allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Dat komt vooral door een hoog gehalte voedingstoffen en antioxidanten. Klinkt allemaal erg gezond, maar is het dan echt zoveel gezonder dan ‘gewoon eten’? De geclaimde gezondheidseffecten van superfood zijn wetenschappelijk niet voldoende onderbouwd.

Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacoabonen, hennepzaad en tarwegras. Allemaal erg gezond en vol voedingstoffen, maar zeker niet geneeskrachtig. Er gaan allerlei fabeltjes rond rondom superfood. Gojibessen zouden je humeur verbeteren, libido verhogen en helpen tegen acne. Tarwegras zou je ‘vitale energie’ geven, maar een persoon die gezond leeft en eet zou al vitale energie moeten hebben.

Superfoods zitten dus goede voedingstoffen, maar door middel van een gevarieerd eetpatroon en genoeg beweging heb je een gezondere levensstijl. Superfoods zijn een goede en gezonde aanvulling op een gevarieerd eetpatroon, maar kan het zeker niet vervangen.

De populariteit rondom superfood groeit. Mensen zijn er van overtuigd dat superfood hun leven kan verbeteren. In steeds meer supermarkten zijn superfoods te koop en daarom is de drempel om het te kopen niet groot meer. Dat zorgt ervoor dat deze trend door blijft groeien. De conclusie is dus dat superfoods een gezonde aanvullen zijn op een gevarieerd eetpatroon, maar het zeker niet kan vervangen.

Door: Fausia Mahawat Khan

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s