J-Blog Usability

Vandaag gaan we het hebben over Usability. Zoals het woord al laat blijken gaat het over gebruiksvriendelijkheid. In de jaren is hier heelveel in veranderd. Zo zijn oude noria’s vervangen voor ondertussen alweer de Iphone6. Maar is deze wel gebruiksvriendelijk? Hier zijn de meningen over verdeeld. Aangezien de Nokia jaren mee ging en je hem zo vaak kon laten stuiteren als je maar wilde.

Bij de Apple telefoons is dit helaas een ander geval als je de telefoon laat vallen bestaat er toch een redelijk grote kans dat er een sterretje in te vinden valt. Kijk maar in bijvoorbeeld je klas of op je werk hier zal altijd wel een gevalletje “stuiterbal” te vinden zijn. Je kan een telefoon om maar als voorbeeld te houden op verschillende manieren op gebruiksvriendelijkheid (usability) testen. Zo werkt de Iphone wel weer lekkerder omdat je met touch werkt en je niet meer een knopje 3 keer in hoeft te drukken om bij de c te komen.

Ik hoop dat jullie beter begrijpen nu wat usability inhoudt. En natuurlijk weer een vraag van de dag. Wat vind jij heel gebruiksvriendelijk aan je huidige  telefoon of juist 1 van vroeger? Ik hoor het graag.

Blogger: Jacky Tegelaar

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s