Usability Instagram

Instagram is een geslaagd concept met wereldwijd miljoenen downloads. het is een social media kanaal waar je foto’s en filmpjes op kunt delen met jouw volgers, dit zijn mensen die je wel of niet persoonlijk kent. Je maakt een account aan en hierop kun je een kort stukje zetten over wie je bent in je biografie. Vervolgens kun je een foto maken, die bijsnijden bewerken en vervolgens uploaden. Je kunt ook een foto uit je galerij uitkiezen en die dan bijsnijden bewerken en uploaden. Je kunt een beschrijving bij je foto zetten en je kunt je foto vindbaar maken door er bepaalde woorden met een hashtag ervoor bij te zetten. Wanneer je op zo’n woord klikt ga je naar een pagina waar alle foto’s in staan waar ooit datzelfde woord met hashtag is bij gezet. Je kunt vrienden of andere mensen van wie jij de foto’s interessant vindt volgen en andersom. Je kunt dan op de foto’s reageren of de foto liken door op het hartje onderaan de foto te klikken of gewoon simpelweg twee keer op de foto te tikken.

De usability van een concept is eigenlijk gewoon de gebruiksvriendelijkheid. Hoe toegankelijk en duidelijk is het concept voor het publiek. Bijvoorbeeld, of het makkelijk is om je ergens voor aan te melden zonder eerst 35 pagina’s aan vragen in te vullen. Of soms kun je alleen iets bekijken als je bijvoorbeeld facebook hebt. Dit zijn voorbeelden van dus slechte gebruiksvriendelijkheid.

De gebruiksvriendelijkheid van  Instagram is zeker goed maar er zijn nog wel wat puntjes van verbetering. Bijvoorbeeld de hashtag pagina’s, er worden zoveel en zo vaak per dag foto’s met de zelfde hashtags geupload dat je al na drie seconden je eigen foto niet meer terug kan vinden in zo’n pagina. Verder is instagram over het algemeen een goed te gebruiken media kanaal, je kan het bijvoorbeeld koppelen aan je facebook en wanneer je een foto wilt uploaden gaat het volgens allemaal logische stappen. Vooral hoe je de foto’s kunt bewerken is heel goed gedaan, je hebt heel veel verschillende effecten die je heel makkelijk en snel kan toepassen op je foto. Je ziet gelijk precies wat je aan de foto verandert en als je de foto nog even ingedrukt houdt kun je het begin en eindresultaat van je eigen bewerk kunsten bewonderen. Ook de privacy is goed geregeld, je kunt instellen dat niet iedereen zomaar je foto’s kan zien en als iemand je dan wilt volgen krijg je een volgverzoek dat je kan toestaan of afwijzen. Al met al een leuke app dus!

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s