relevantie netflix

Relevantie is een speerpunt van crossmedia. Hoe relevant is de boodschap? Het draait erom dat er een boodschap wordt gegeven op de juiste manier, denk aan tijd en medium. Je roept niet zoveel mogelijk ( gebruikt veel kanalen etc.) , maar je luistert naar de behoefte van de consument en reageert daar weer op.

Ik neem als voorbeeld Netflix. Veel mensen kennen het. Je betaald per maand een paar euro en daarmee kun je gigantisch veel films en series online kijken.

Je kunt zoeken naar de films of series, maar op je ‘home menu’ staan ook de ‘voorgestelde films aan jou’. Deze films/series komen in jou home menu te staan op basis van jouw kijk geschiedenis. Het wordt geselecteerd op jou meest bekeken genre etc.

De films en series die worden voorgesteld zijn dus relevant voor jou. Je krijgt ze alleen te zien op het moment dat je zin hebt om een film te gaan kijken ( wanneer je Netflix opent) , daarom is de timing perfect! Ook is het relevant omdat het rekening houd met de behoefte van de consument.

door: jochem pastoor

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s