Social Media in de Marketingcommunicatie.

Iedereen kent het wel, ’s ochtends als je wakker bent pak je even je telefoon om te kijken of er wat nieuws op facebook staat. Vervolgens kijk je dan ook maar even op twitter etc. Op facebook kom je een bericht tegen over een nieuw sushi gerecht wat in een sushirestaurant bij jou in de buurt geserveerd wordt. Je stuurt dit gelijk door naar je vriendin, want dat moeten jullie echt een keer samen gaan eten. Zij stuurt het weer door naar haar moeder, omdat die ook zoveel van sushi houdt. Vervolgens gaat het bericht overal naartoe. Is dit dan de social media die invloed heeft op de marketingcommunicatie?

Voordat we social media hadden waren bedrijven veel beperkter in het promoten van zichzelf. Het reclame maken hing vooral af van hoe enthousiast de consumenten waren. Als zij enthousiast waren vertelden ze eerder aan vrienden hoe geweldig het product was. Zo werden positieve dingen van het bedrijf van mond tot mond verspreid. Door de komst van social media kan alles veel sneller en breder worden verspreid. We nemen als voorbeeld de H&M. Dit is een winkel die vrij bekend is en ook een website heeft. Door deze website is het makkelijker om producten van de H&M te zien en zelfs te kopen. Je kunt alles lezen over het product en de website is voor iedereen toegankelijk. Naast de website van de H&M heb je nog veel meer websites van bedrijven. Ook hebben veel bedrijven een facebookpagina waar je dus ook commentaar achter kan laten en kunt discussiëren over alles wat met dat bedrijf te maken heeft.

De social media heeft duidelijk een grote invloed op marketingcommunicatie, omdat het voor bedrijven door social media een stuk gemakkelijker wordt om zichzelf bekend te maken/houden.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s