Is het een trend, een hype of een rage?

We horen of lezen het vaak. Dit of dat is een nieuwe trend/hype/rage. Wat zijn dit voor termen en wat is het verschil. In deze blogpost lees je het allemaal.

Het zijn bekende termen maar er zit veel verschil tussen. Vaak horen we dat deze termen onjuist of verkeerd worden gebruikt.

Laten we allereerst eens gaan kijken naar een trend. Een trend is er niet zomaar en een trend gaat niet zomaar weg. Een trend is iets wat langdurig populair is. Spijkerbroeken zijn al lange tijd populair en worden over de hele wereld gedragen, je zou dus kunnen spreken van een trend. Bij het woord trend horen we ook vaak het woord “trendsetters” dit zijn de mensen die de trend introduceren, zij maken als eerste gebruik van de trend.

Maar wat is dan een hype? Een hype is niets anders dan iets wat maar kort populair is. Een hype is ook meestal niet tastbaar. Planking was enige tijd geleden heel erg in. Het was toen heel cool om ergens als een plank op te gaan liggen en daarvan een foto op een social netwerk te plaatsen. Tegenwoordig zien we weinig tot geen mensen meer planken. Het was dus een hype.

Tenslotte hebben we het nog over een rage. Een rage is iets wat mensen verzamelen of waar je iets voor moet doen. Zo zijn er al heel veel rages geweest. Een rage van dit moment is het loomen, het maken van armbandjes van elastiekjes. Dit is vooral bij kinderen erg populair. Meestal duurt een rage niet lang maar dit kan wel.

Je hebt in deze post veel kunnen lezen of dingen die populair zijn en hoe je het dan noemt.
Aan welke hype/rage/trend heb jij meegedaan of maakte indruk op je?

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s