Relevant sneakers shoppen

Relevantie, nog een speerpunt die in de wereld van crossmedia. Erg belangrijk want als je niet relevant pro positioneert als product, dienst of bedrijf kan je wel eens de plank mis slaan. Je moet je dus richten op de vraag: hoe relevant is de boodschap die ik op de doelgroep wil over brengen. Een goed aandachtspunt is dan om te luisteren naar de behoefte van de doelgroep. Hier al ik een voorbeeld van geven.

Je bent opzoek naar nieuwe sneakers, dus je bent de stad in gegaan om te zoeken maar helaas aan het eind van de middag heb je pareltjes niet kunnen vinden. Dus s ‘avonds kruip je achter je Macbook om de speurtocht nog maar even door te zetten. Je speurt verschillende site’s af, en daar is het magistrale moment! Je droom schoenen! Perfect denk je bij jezelf, maar oef ze zijn wel wat aan de dure kant. Je besluit er nog even over na te denken.

De volgende dag log je in op je sociale media en daar zie je je droom schoenen weer, je denkt bij jezelf hoe kunnen ze daar nou weer staan ze waren nog zo moeilijk te vinden. Je kan het niet laten en klikt op de advertentie en koopt de schoenen.

Dit is een voorbeeld van relevantie. Het bedrijf wat de schoenen verkoopt speelt in op de behoefte van de klant. Het bedrijf maakt namelijk gebruik van cookies die jij onbewust achter laat op hun site, waardoor ze vervolgens de advertentie met jou favoriete product laten zien op bijvoorbeeld een reclame banner op facebook.

Ze zouden dat sowieso kunnen doen zou je denken, maar dan is het dus niet relevant voor jou want jij bent op zoek naar je droom schoenen en niet naar een populair model waar de rest van jou omgeving ook al mee loopt.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s