Tijd voor een nieuw album!

Een trend is een ontwikkeling uit het verleden, die je in het heden kunt zien en die in de toekomst waarschijnlijk doorgaat. Trends hebben op langere termijn invloed op de maatschappij door langzamerhand verandering te brengen in de normen en waarden. Misschien snap je nu niet gelijk wat ik hiermee bedoel, maar denk bijvoorbeeld aan een nieuw product wat iedereen wilt hebben, of een tv programma wat iedereen wilt zien! Juist, dat is dus een trend.

Natuurlijk is elke trend annders, ik zal deze trends benoemen en proberen kort uit te leggen wat nou het verschil is.

Micro trend: Hierbij draait het om de populariteit van het product zelf, de consumenten raken geïnteresseerd in dit product en er ontstaat een trend. De levensduur van deze microtrend is 0-5 jaar.

Maxi trend:  Hierbij draait het om de wensen, verlangens en behoeften van de consument, die vervult worden met een product of dienst. De levensduur van deze Maxi trens is: 5-10 jaar.

Mega trend: Hierbij draait de trend om de grotere invloed die een bepaald product kan hebben op de maatschappij. Een voorbeeld hiervan is wanneer een televisie programma invloed heeft op de socialisering van een land. De levensduur van deze Mega trend is 10-30 jaar.

Wat ik meestal een leuke trend vind is de populariteit van een nieuw album. We hebben allemaal wel een favoriete, of meerdere favoriete artiersten waarvan we niet kunnen wachten tot ze weer een nieuw album op de markt brengen. Wanneer het album er dan eindelijk is bespreken we natuurlijk met elkaar onze meningen.  Op internet worden er recesies geplaatst, de videoclips worden uitgezonden, op tv programmas komen de artiesten te gast ook om het album te promoten.  Iedereen houd zich er  een tijdje mee bezig uit einthousiasme. En natuurlijk daalt deze populariteit weer na een tijdje. In deze tijd kan de artiest geld verdienen met het optreden ipv verkopen van platen en word het tijd om weer een nieuw album te produceren!

Daniel Roselle

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s