Trendy en hip, mijn persoonlijke mening

Er zijn ontzettend veel trends hypes en rages. Iedereen is er vast wel een keer voor gevallen, sommigen vinden voetbalplaatjes super cool om te verzamelen en anderen willen het liefst de allernieuwste IPhone. Zoveel dingen die hip en trendy zijn maar natuurlijk doet niet iedereen mee met alle hypes en rages. Ieder heeft zo zijn voorkeuren en eigen mening wat wel of niet hip en trendy is.

Maar wat vind ik nou trendy? Daar ga ik het over hebben in deze blogpost. Ik zal wat voorbeelden geven van trends, hypes en rages die ik leuk vind en daarna zal ik er ook een noemen die mij niet zo aanspreekt.

Een rage die ik zelf met veel enthousiasme gevolgd heb is die van de scoubidou touwtjes. Dit was een grote rage toen ik jong was. Het idee was dat je wat plastic touwtjes had die je doormiddel van een stel knopen in allerlei vormpjes kon maken. Het werden bij ons voornamelijk sleutelhangers maar dat was ook erg leuk. Dit is natuurlijk niet echt een rage van deze tijd, maar dat vond ik in die tijd wel erg trendy.

Een voorbeeld van iets wat meer van deze tijd is en een grote trend is het gezonde en ‘groene’ leven. Dit spreekt mij vooral aan omdat mijn moeder deze trend met passie volgt. Er zijn een boel boeken geschreven over gezond eten en milieubewust zijn, maar eentje die ik goed kan herinneren is het boek ‘De voedselzandloper’ van Kris Verburgh. Dat boek gaat er vooral over dat je minder van het een moet eten en meer van het ander. Koolhydraten en suikers zijn vooral dingen die je niet of zo min mogelijk moet eten en groente fruit juist zoveel mogelijk. Zelf eet ik ook geen vlees dus het avondeten koken thuis kan vaak nog wel eens een uitdaging zijn. Tot nu toe vind ik het zelf prima vol te houden om gezond te eten en ik krijg er ook meer energie van, ik kan dit dus zeker aanraden!

Dan nu een mode trend waar ik persoonlijk helemaal niets mee heb: Uggs. Dit is een mode trend die al redelijk lang bestaat, en tot nu toe blijft het aantal fans van Uggs toch ieder jaar nog toenemen. Uggs zijn een soort sloffen die vermomd zijn als schoenen en zijn vooral bedoeld voor het warm houden van je voeten, persoonlijk draag ik liever normale schoenen met dikke sokken om mijn voeten niet koud te laten worden. Maar dat is natuurlijk gewoon maar mijn mening en ieder heeft zo zijn eigen.

Dit is maar een kleine selectie van de enorme hoeveelheden trends, rages en hypes die er bestaan, maar ik hoop jullie vermaakt te hebben met degene die ik gekozen heb. Tot slot heb ik nog de vraag: Wat was nou een rage die jij nog goed kan herinneren van toen je klein was die iedereen leuk vond en jij persoonlijk niet?

 

Door: Merel van Dijk.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s