Trend rage hype

Een trend kun je beschrijven als een ontwikkeling op een bepaald gebied, zoals bijvoorbeeld mode, muziek of taalgebruik. Zo’n trend wordt ontwikkeld door veel verschillende mensen die oudere ideeën combineren en aanpassen (bewust maar ook onbewust).  Er ontstaan vaak originele ideeën, waar men graag aan mee doet.  Anders dan een rage of hype gaat een trend veel langer mee, en blijft het product vaak bestaan op de markt.

Trend

Een week geleden was het weer zover, de nieuwe Apple Iphone 6 was ‘eindelijk’ verkrijgbaar! Met zoals gebruikelijk de lange rijen voor de winkels. Deze telefoon ( maar ook andere) zijn in mijn ogen een echte trend, het product is zeer gewild en het is iets van een lange duur. Het maakt deel uit van je levensstijl en je probeert ermee je leven makkelijker te maken. Je zou kunnen zeggen dat bereikbaar zijn ook een trend is, het maakt tenslotte je leven makkelijker en maakt deel uit van je levensstijl.

Rage

Telkens verzinnen de supermarkten weer wat nieuws om voor te sparen. Flippo’s , een Roy Donders Juichpak , Gogo’s of de Wuppies. Het zijn allemaal voorbeelden van iets dat men graag wilt (verzameld)  en waarvan de populariteit van korte duur is. Na de rage hoor je er vaak nooit meer van.

Hype

Een hype is iets dat erg populair raakt, maar waarvaan de meeste populariteit al gouw afvalt. (het is dan tijdelijk populair).Het concept blijft bestaan en gaat vaak nog een tijd mee, maar de meeste belangstelling valt af. Denk aan het programma ‘Utopia’, waarschijnlijk heb je er al wel is van gehoord. Er werd veel over gesproken en de eerste weken was het erg populair, nu een paar maanden later bestaat het programma nog steeds maar je hoort er eigenlijk nooit meer wat van.

Thuis heb ik nog van alles aan rages, spaarkaarten, knikker, flippo’s , plaatjes, postzegels ,speeltjes noem maar op. DOODZONDEN van me geld, nadat niemand het meer deed heb ik ze ooit in me kast gelegd en nooit meer naar omgekeken. Ach ja, kinderen zijn makkelijk beïnvloedbaar. Ik weet in ieder geval dat ik niet meer mee doe aan van die spaar rages of een product koop dat leuk is voor 2 weekjes.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s