Blog MEGA MAXI MICRO trends

Trends
Een trend is iets wat veel mensen gaan doen omdat er op dat moment behoefte naar is. Elke soort trend is anders en om de verschillende trends een beetje uit elkaar te houden zijn er drie verschillende groepen gemaakt namelijk: megatrends, maxitrends en microtrends. Deze drie ga ik verder toelichten.

Megatrend
Een megatrend is de trend die het grootst is en het langst duurt. Gemiddeld houd een megatrend van 10 tot 30 jaar aan en noemen we het een maatschappelijke trend. We noemen dit zo omdat het zolang stand houdt en dus eigenlijk altijd met de een maatschappelijke kwestie te maken heeft een voorbeeld hiervan is vergrijzing.

Maxitrend
Een maxitrend is de trend die wat minder groot is en lang duurt als de megatrend. De maxitrend is een trend die gemiddeld 5 tot 10 jaar duurt en wordt ook wel consumenten trend genoemd omdat het vaak speelt op het consument niveau maar kan wel te maken hebben met een maatschappelijke kwestie. Trends op maxi niveau ontwikkelen zich niet in één keer maar gelijkmatig. Een maxitrend van deze tijd is recyclen en groene energie gebruiken.

Microtrend
Een microtrend is de kleinste en trend die duurt dan ook het kortst. Een microtrend duurt gemiddeld maar 0 tot 5 jaar. Een microtrend wordt ook vaak gezien als een rage of hype omdat het maar van korte duur is en vaak in één keer of heel snel begint en dan snel weer afbreekt. Een voorbeeld hiervan is de ice bucket challenge van afgelopen maand die niet langer dan 2 weken heeft geduurd.

Esther Zonneveld
JDE-04

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s